Féléves Autópálya Matrica: Megvette Már A 2021 Évi Autópálya Matricáit? - Győri Hírek

Thu, 21 Jul 2022 19:34:41 +0000

A megyei autópálya-matricák iránt erősödő kereslet azt mutatja, hogy idén nyáron a lakosság a koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után inkább a belföldi utazásokat, főként a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. első féléves adatai alapján pénteken az MTI-vel. Az első hat hónapban 5, 45 millió darab e-matricát vásároltak a közlekedők, ebből 1, 8 millió darabot tettek ki a megyeiek, jóval többet, mint a múlt év azonos időszakában. Darabszámban a növekedés a Pest, a Hajdú-Bihar és a Fejér megyei e-matricákból volt a legnagyobb, arányait tekintve viszont a Hajdú-Bihar megyeiből 14, 2, a Baranya megyeiből 7, 8, a Tolna megyeiből pedig 5, 8 százalékkal több kelt el, mint tavaly ilyenkor. Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a koranyári időszak kedvező adatainak hátterében vélhetően az áll, hogy a koronavírus-járvány miatti óvatosság következtében a lakosság idén nyáron inkább a belföldi utazásokat, a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben.

  1. Megvette már a 2021 évi autópálya matricáit? - GYŐRI HÍREK
  2. Megnőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt
  3. Januártól drágulnak az autópálya-matricák - árlista - AzÜzlet

Megvette már a 2021 évi autópálya matricáit? - GYŐRI HÍREK

2021-es változás: pótdíjfizetés helyett éves matrica vásárlás utólag A 2020-as évben megvásárolt megyei matricák és éves autópálya-matricák érvényessége 2021. január 31-én éjfélkor lejár. Tájékozódjon az árakról, és ha még nem tette, vásárolja meg az új e-matricáját 2021-re! Mindent a megyei matricákról A megyei autópálya-matricák érvényessége több mint 1 évre is szólhat, 2021. január 1-től 2022. január 31. éjfélig használható. Az időbeli korlát mellett földrajzi korlátai is vannak, vagyis egy megyei matrica a megadott megye fizetős díjszakaszaira, valamint a határos megyék irányába eső első csomópontig érvényes. Megyei autópálya matricákat mikor érdemes venni? Megyei pályamatrica csupán választható lehetőség, semmiképp nem kötelező, vagy kizárólagos. Ha jól meg tudjuk becsülni előre éves utazásaink útvonalát, az útvonalakkal érintett megyéket, akkor könnyen kiszámíthatjuk az éves matricák összdíját. Ha ez alacsonyabb a korábbi matricadíjak összegénél, akkor érdemes csak megyei matricákat venni.

Megnőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt

🙂 Továbbiak Logópályázatunk nyertese: Nyeste Zsolt. Ludmann mihály életrajz Marhanyak egyben sütve Archos access 70 3g teszt

A D1 díjkategóriában az éves matrica 44 660 Ft, a megyei (megyénként) 5 200 Ft, a heti (10 napos) 3 640 Ft, a havi 4 960 Ft 2021-ben.

Azonos összeget, összesen 1470 Ft-t kell fizetni pl. a matrica átíratásáért, amennyiben az autó értékesítése, ellopása, totálkárja miatt szükségessé válna. Szintén ugyanennyi fizetendő a matrica visszavásárlása, a rendszám vagy a díjkategória módosítása miatt is.

Januártól drágulnak az autópálya-matricák - árlista - AzÜzlet

Logisztika Az első hat hónapban 5, 45 millió darab e-matricát vásároltak a közlekedők. 2020. 07. 24 | Szerző: MTI 2020. 24 | Szerző: MTI A megyei autópálya-matricák iránt erősödő kereslet azt mutatja, hogy idén nyáron a lakosság a koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után inkább a belföldi utazásokat, főként a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. első féléves adatai alapján. Az első hat hónapban 5, 45 millió darab e-matricát vásároltak a közlekedők, ebből 1, 8 millió darabot tettek ki a megyeiek, jóval többet, mint a múlt év azonos időszakában. Darabszámban a növekedés a Pest, a Hajdú-Bihar és a Fejér megyei e-matricákból volt a legnagyobb, arányait tekintve viszont a Hajdú-Bihar megyeiből 14, 2, a Baranya megyeiből 7, 8, a Tolna megyeiből pedig 5, 8 százalékkal több kelt el, mint tavaly ilyenkor. Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a koranyári időszak kedvező adatainak hátterében vélhetően az áll, hogy a koronavírus-járvány miatti óvatosság következtében a lakosság idén nyáron inkább a belföldi utazásokat, a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben.

  1. Szezámmagos rántott csirke recept world
  2. Totalcar - Magazin - Több megyei autópálya-matrica fogy idén mint tavaly
  3. Többen is pert fontolgatnak - A baloldalt vádolja a Fidesz azzal, amit ő maga csinált
  4. Toldy ferenc gimnázium felvételi előkészítő
  5. Építőipari költségbecslési segédlet 2010 - házak, lakóépületek építése,stb költségei -M171-T25
  6. Januártól drágulnak az autópálya-matricák - árlista - AzÜzlet
  7. János vitéz film
féléves autópálya matrica

Ne felejtsünk el matricát vásárolni – akár egy heti (10 napos) matrica vásárlással is jelentős pótdíjtól kímélhetjük meg magunkat. 2021-es változás: pótdíjfizetés helyett éves matrica vásárlás utólag Az úthasználók az új rendelkezések hatályba lépésétől dönthetnek úgy, hogy a pótdíjfizetés helyett alapáron, utólag megvásárolják az éves országos matricát. A hiányzó matricán kívül leggyakrabban a rendszám elírás, érvényességi időn kívüli úthasználat, nem megfelelő jármű díjkategória és helytelen felségjel miatt szabnak ki büntetést. Az autópálya matrica pótdíjazással, büntetésekkel kapcsolatban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az illetékes. NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati telefonszáma: +36-36-587-500. A jogosulatlan úthasználat esetén az azzal járó büntetés tételeinek nagysága részletesen ezen az oldalon érhető el. Reklamáció előtt érdemes a pótdíjazás adatait összevetni az autópálya matrica vásárlás során kapott visszaigazolással, szelvénnyel. Forrás:

Ne feledjük, 1-1 megyei matricát az év során csak egyszer kell megvenni, mivel ezek teljes évre érvényesek Az oldalon található ingyenes térképes kalkulátor segítségével tervezhetővé válnak a díjköteles útszakaszok miatti pályadíj költségek. A kalkulátor ismeri az új, 2021-ben fizetőssé vált utakat is. Milyen matricára van szükségünk? Díjkategória szerinti bontásban vásárolhatók meg az autópálya matricák. Minden gépjármű díjkategóriára vásárolható heti (10 napos), havi, éves országos és éves megyei matrica. D1 Legfeljebb 3, 5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, maximálisan 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi, valamint annak vontatmánya D1M Motorkerékpár D2 7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3, 5 t-ig, és lakókocsi. Minden olyan gépkocsi, amely nem tartozik egyéb díjkategóriába és külön jogszabály alapján nem minősül útdíjköteles járműnek. B2 Autóbusz – 9-nél több állandó ülőhellyel rendelkező, személyszállításra készült gépkocsi U Utánfutó – D2 és B2 díjkategóriába tartozó járművek által vontatott pótkocsi Díjkategória meghatározását segíti a forgalmi engedélyben szereplő kódolás a "J" mezőben 2021-es autópálya-matrica árak Az idei évben emelkedtek a matricák árai.