Louis Bromfield Árvíz Indiában - Keserű ​Lótusz (Könyv) - Louis Bromfield | Rukkola.Hu

Thu, 21 Jul 2022 19:28:10 +0000

Még talán a missziósház lakói, különösen az öregasszony, Phoebe néni az, aki nem takargat önmaga elől semmit. Megérkezik a könyv címében "előjelzett" természeti katasztrófa is, innentől a szereplők sajátos küzdelmét, átalakulását, jellemfejlődését kísérhetjük végig, bár ez utóbbira nem mindenki hajlamos. A sok szörnyűség, borzalom részletes leírása, ami miatt már sok könyvet félretettem, itt egy pillanatig sem öncélú, nem dagonyázik kéjesen a rettenetben, a fókusz az ember jellemén van újfent. Még a mindig stabil jellem törzsorvos saját démonjai is bejelentkeznek a végén, számomra ez volt a legütősebb az összes közül. Mennyire kell ismerni ehhez az embert, hogy egy ilyen durva önreflexiót valaki ennyire érzékletesen írjon le…vagy egyáltalán észrevegyen? Egy kicsit sajnáltam, hogy vége, én olvastam volna még tovább, ki hogyan folytatja az életét. peonia >! 2012. november 23., 13:45 Remek olvasmány! Azoknak ajánlom, akik szeretik a lélekrajzokat, hisz a könyv első fele szinte egy cselekmény nélküli személyleírásokat tartalmaz.

  1. Keserű ​lótusz (könyv) - Louis Bromfield | Rukkola.hu
  2. Árvíz Indiában I. - Bromfield, Louis - Régikönyvek webáruház
  3. Louis Bromfield: Árvíz Indiában - Klasszikusok - árak, akciók, vásárlás olcsón - TeszVesz.hu

Keserű ​lótusz (könyv) - Louis Bromfield | Rukkola.hu

00cm, Magasság: 18. 00cm Kategória: legjobb ár 60% akár 70%

louis bromfield árvíz indian land louis bromfield árvíz indian trail

A történet alakulása nem lepett meg, mert arra könyv címéből is rá lehet jönni. Ami viszont meglepett és nagyon tetszett, az az emberi sorsok alakulása, bemutatása. A könyvre egyébként véletlenül akadtam rá a könyveim között, ezért olvastam el, de cseppet sem bántam meg. Az olvasás vége felé pedig, a kezdeti nehézségek ellenére, teljesen ráhangolódtam az indiai szokásokra, kultúrára. Morgen >! 2022. március 15., 16:17 Bírom Bromfieldet, sok könyvét olvastam, eddig sem volt késztetésem Indiába menni, ezek után még kevesebb van, és nem a közel 100 évvel ezelőtti állapotok miatt. :) Szóval a könyv. Az első fele a szereplők bemutatása. Elkezd valamiféle cselekményt valamelyik szereplővel, a következő pillanatban meg már bele is csöppenünk az illető lélektani elemzésébe, rejtett mozgatórugói, nyomorúsága, múltja, küzdelme a sajátos éghajlati és társadalmi környezettel. Elég sok szereplő van, ez eltart egy darabig, de legalább megtudjuk, hogy boldognak vagy normálisnak senkit sem lehet nevezni.

Árvíz Indiában I. - Bromfield, Louis - Régikönyvek webáruház

Árvíz Indiában - 12, 00 RON Szerző: Louis Bromfield Fordító: Benedek Marcell Kiadó: Forum Könyvkiadó Kiadás éve: 1966 Kötés: Fűzött kemény kötés Lapszám: 568 Minőség: Jó állapotú antikvár könyv Stoc epuizat Informații suplimentare A Pulitzer-díjas Bromfield kiadónknál megjelenő második regénye melyet a szerző 1932-es indiai látogatása ihletett egy festői városban, Ráncsipurban játszódik. Elviselhetetlen fülledtség, forró levegő tikkasztja a város társadalmilag és kulturálisan is sokszínű lakosságát, a helybeliek enyhítő esőért imádkoznak. A mindent uraló meleg az összegabalyodó emberi sorsokat is alakítja, fojtogatóan rátelepszik a szereplők életére. Maharadzsa, alkoholtól szabadulni próbáló értelmiségi, angol arisztokrata pár, indiai törzsorvos története kavarog az olvasó előtt. Ráncsipur élete hirtelen megváltozik, amikor a várva várt monszunesőket hatalmas földrengés követi. A várost védő gát átszakad, és a hömpölygő víz halottak ezreit, mérhetetlen pusztítást hagy maga után. Az újjászületés az életben maradottak kezében van A regény egy csapásra hatalmas sikert aratott.

louis bromfield árvíz indian society

Azonban nem minden település ilyen szerencsés. Mostanában derül ki, hogy szélsőséges esetben sok helyen igen komoly károk keletkeznek, amik a helyi adottságok miatt nem kerülhetők el, és amikre a múltbeli tapasztalatok alapján nem lehetett számítani. Volt olyan falú, amelyet az idén ötször öntött el a sár, és ami a legriasztóbb, semmit se tesznek, várják, hogy mikor jön a következő. Miközben vagy menekülniük kellene, vagy pedig komoly védekezést kiépíteni. De nem teszik, mert nagyon helytelenül arra gondolnak, hogy ez egy olyan szélsőség, amire 1000 évente egyszer kerül sor, miközben valójában ez a jövő előrevetített képe. _______________________________________________________________ ____________________________________________ Éljetek a lehetőségekkel!

Személyes ajánlatunk Önnek Részletesen erről a termékről Bővebb ismertető Részlet a könyvből: Ezernyolcszáznegyvenhét novemberének egyik estéjén rettenetes orkán zúdult Batávia városára; egyike azoknak az orkánoknak, amelyek az Indiai-tengeren annyira gyakoriak és különösen Jáva szigetét szokták a passzátszelek visszatérése idején meglátogatni. A szél, mely napközben nem volt éppen valami túlerős, este hat óra táján hirtelen nagyon hevessé szilajodott, a tenger háborogni kezdett és a hullámok mennydörgésszerű morajjal csapkodták a kikötő gátját. E kikötőgát nélkül Batáviának csak réve volna. Aki nem volt Indiában, nem tudja mi az Óceán: őrületes szövetkezése az összes elemeknek az ember és minden emberi alkotás elpusztítására. A tenger mintha be akarna nyomulni a városokba, a vihar mintha a tengerbe akarná dobni a városokat; a villámok tüze nem amolyan egyes lobban ás, hanem valóságos tűztenger, amely az egész égen szétterjeszkedik. Este kilenc óra volt, midőn az orkán teljes dühvel rátört Batáviára.

Louis Bromfield: Árvíz Indiában - Klasszikusok - árak, akciók, vásárlás olcsón - TeszVesz.hu

2017. július 16., 09:46 Kellemes olvasmány, bár a szereplők túlzottak, akár India. Minden felnagyított, túlzó, burjánzó. Bromfield tehetsége talán leginkább az atmoszférateremtésben áll. A katasztrófa néhány napja során átalakuló személyiségek számomra kissé furcsák, de lehet, hogy csak azért érzem így, mert nincs tapasztalatom ebben. Ami viszont a 21. századi énemnek nagyon bántó volt, az Bromfield alig takargatott rasszizmusa, és szexizmusa. Természetesen kontextusba helyezve, és az adott korszakot ismerve semmi meglepő nincs benne, engem azonban végig idegesített. 1 hozzászólás Enola87 P >! 2012. szeptember 15., 13:21 Majdnem egy egész hónapig tartott elolvasnom. Ez persze nem a könyv hibája volt, én nem tudtam ráhangolódni az indiai légkörre. Az első száz oldal ment a legnehezebben és az is tartott a legtovább, de azután valahogy belejöttem az olvasásba. Félbehagyni nem akartam, mivel nagyon ritkán hagyok félbe egy könyvet és azt is csak akkor teszem meg, ha tényleg annyira szörnyű, hogy lehetetlennek tartom tovább olvasni.

Hősei ezért sohasem sematikusak, nem eszményítettek, de nem is ördögiek, hanem szabadon mozognak, öntörvényűek, egyszóval - életesek. Az olvasó ily módon az első oldalaktól együtt lélegzik velük, szorongva figyeli lelki vívódásukat, útkeresésüket, s nem tudja elhagyni őket, mert a minden száraz részletezéstől mentes, közvetlenül patakzó, eleven mese ellenállhatatlanul magával ragadja. S ha emellett megemlítjük azt is, hogy a mű állandó háttere, a titokzatos, egzotikus indiai táj egészen különös, kivételesen érdekes hangulatot és árnyalatokat kölcsönöz a regénynek, akkor máris érthetővé válik az Árvíz Indiában világsikere. Magyar nyelven is több kiadást ért meg, de sajnos az utóbbi időben már egyáltalán nem volt kapható. " Ár: nincs raktáron, előjegyezhető

  • Depresszió első tünetei felnőtteknél
  • A burok (2013) - 1. szinkronizált magyar nyelvű előzetes | Film videók
  • Árvíz ​Indiában (könyv) - Louis Bromfield | Rukkola.hu
  • Cetelem passziv khr
  • Louis bromfield árvíz indian trail
  • Bromfield, Louis: Árvíz Indiában - Könyv
  • Árvíz Indiában – Wikipédia

Összefoglaló A Pulitzer-díjas Bromfield kiadónknál megjelenő második regénye – melyet a szerző 1932-es indiai látogatása ihletett – egy festői városban, Ráncsipurban játszódik. Elviselhetetlen fülledtség, forró levegő tikkasztja a város társadalmilag és kulturálisan is sokszínű lakosságát, a helybeliek enyhítő esőért imádkoznak. A mindent uraló meleg az összegabalyodó emberi sorsokat is alakítja, fojtogatóan rátelepszik a szereplők életére. Maharadzsa, alkoholtól szabadulni próbáló értelmiségi, angol arisztokrata pár, indiai törzsorvos története kavarog az olvasó előtt. Ráncsipur élete hirtelen megváltozik, amikor a várva várt monszunesőket hatalmas földrengés követi. A várost védő gát átszakad, és a hömpölygő víz halottak ezreit, mérhetetlen pusztítást hagy maga után. Az újjászületés az életben maradottak kezében van… A regény egy csapásra hatalmas sikert aratott. 1939-ben parádés szereposztással amerikai film került a mozikba a kötet alapján. Kisvártatva magyarul is megjelent, visszhangja újabb és újabb kiadásokat szült.

  1. Samsung s80 ár 2
  2. Kifutó batz papucsok