Csőben Sült Zöldségek | Csőben Sault Zoeldsegek

Fri, 22 Jul 2022 16:26:03 +0000

Zöldségek csőben sütve recept

Ez egy nagyon jó kis hétköznapi étel lett, amibe eltűntettem a maradék céklát és répát, ami már nyersen nem annyira esett volna jól, viszont így összesütve a padlizsánnal és a tejszínes tojásos lötyivel, tökéletes volt. Szinte olyan, mint egy felturbózott omlett, lágy krémes, még villás reggelinek is elfogadnám, ebbe is bármilyen fűszert tehettek, én néha "eccpecckimehecc" módjára válogatok a bokrok között, hiszen a tojás is és a többi zöldség is szereti a kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót, bazsalikomot, úgyhogy ízlés "dóga". Szárított is jó persze, abból kevesebb mennyiség elég. Hétindításnak tökéletes! Hozzávalók 4 szelethez: 1 nagyobb vagy két kisebb padlizsán 2 fej közepes cékla 2 szál közepes sárgarépa 3 tojás 1 deci tejszín (kókusztejszínt használtam, de bármilyen lehet) 1 mokkáskanál kurkuma(elhagyható) 1 evőkanál aprított rozmaring (szárítottból 1 mokkáskanál) só, bors kókuszolaj v olívaolaj Tetejére: 5-10 dkg sajt (bármilyen) A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteltem, enyhén besóztam mindkét oldalukat, majd hagytam kb.

1 fej brokkoli vagy karfiol vagy cukkini 15 dkg sajt olaj, só, bors, vegeta Bechamell:5dkg vaj, 5dkg liszt, 5 dl tej, 10 dkg sajt Csőben sült zöldségek A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. ( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok!

  1. Csőben sült zöldségek Krisztike konyhájából | Nosalty
  2. Top 50 látnivaló a balaton felvidéken
  3. Alajuli: Csőben sült vegyes zöldség
  4. Csőben sült zöldségek Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek
  5. Csőben sült zöldségek

Már 6, 373 recept a Kifőztükön Csőben sült tavaszi zöldség Hozzávalók 50 dkg spárga 1 csomó retek 20 dkg gomba 1 csomó újhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2–3 paradicsom 1 dl tejszín 5 dkg parmezán sajt morzsolt kakukkfű só frissen őrölt bors 3–4 evőkanál olívaolaj A megtisztított zöldségeket a paradicsom kivételével tetszés szerint daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöld felét, ízesítjük kakukkfűvel, és sütőtálba tesszük. A tejszínt elkeverjük a reszelt parmezánnal és a zöldségekre öntjük. A paradicsomot felkarikázzuk, a zöldségekre sorakoztatjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–30 perc alatt készre sütjük. A maradék petrezselyemzölddel meghintve köretként vagy önálló ételként kínáljuk. Tipp: más, tetszés szerinti zöldségből is készíthetjük. Címkék: 160g, előétel, főétel, gomba, IR, ízes kalandok, köret, laktovegetáriánus, sajt, spárga, szénhidrátdiéta

  1. Utazási kedvezmény felnőtt cukorbetegeknek
  2. Szerb töltött káposzta recept
  3. Raymond chandler könyvek hangoskönyvek
  4. Eiffel műhelyház műsora
  5. Tiszafüred programok 2012.html