Takáts Tamás Blues Band / Takáts Tamás Dirty Blues Band: Megöl A Vágy - Invidious

Mon, 25 Jul 2022 05:18:03 +0000

A futballt utálja! 2 évig evezett a Csepel S. C. -ben. Dolgozott textiliparban, gépkezelőként, figuránsként a Geodéziai Vállalatnál, az MTV sportosztályán felvétel vezetőként. Egyszer tetőfedő felmérőként (kamu állás volt) egy téeszben. 1977 óta hivatásosként zenél (Oszk, majd ORI vizsga). Első magyar koncert élményeit egy rövid Bem rakparti Mini klub tagság során szerzi, majd a Marczibányi téri Interbrass Clubban folytatódnak, mígnem a Siryus együttes fanatikus rajongói közt állapodik meg. Ezóta veti meg mélységesen a magyar hanglemezkiadást és közízlést. Játszott a Forma 1, a Senátor, az East és a Karthago együttesben. 1989 végén alakítja meg régi barátjával, Gál Gáborral első saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et. Ebben a korszakban találkozik, főleg előzenekarként olyan legendás előadókkal, mint John Mayall, Erick Burdon, Joe Cocker, James Brown, Brian May, az azóta elhunyt Cozzy Powel és a Champion Jack Pupre valamint Tina Turner és Sam Brawn (még az EAST-tel). 1995-ben születik második gyermeke, Marci.

Takáts Tamás Blues Band - Eső | Zene videók

Takáts: Az első feleségemmel, aki – isten nyugosztalja – elhunyt öt éve, úgy terveztük, hogy 7-12 gyerekünk lesz, de valamiért hat év alatt se jött össze. Jártunk orvosnál, először engem vizsgáltak meg, mondták, hogy akár naponta csinálhatnék gyereket, és nála sem találtak semmit. Tamás nagyon büszke a gyermekeire, Mátéra (balról), Lucára és Marcira Emiatt váltak el? Takáts: Nem, a rock and roll életformát viselte nehezen, 25 évesen még nem hordtam erényövet. A volt nejem vágya később valóra vált mással: Belgiumban férjhez ment, egymás után két lombikbébit szült, utána természetes úton is teherbe esett. A fiaid édesanyjával viszont a mai napig nagyon jóban van. Takáts: Hálás vagyok neki a fiaimért. Máté színész, énekes és zenész, nálam sokkal jobban gitározik. Marci basszusgitározik, egész ügyesen énekel, de inkább irodalmár, bölcsészként diplomázott filmesztéta. Hogy ezzel mit lehet kezdeni majd, azt nem tudom. Ha elakadok egy dalszöveggel, vele beszélem meg. Novellákat, verseket ír, kisfilmet is forgatott, én adtam bele tízezer forintot, az anyja húszat, hogy puskát meg kamerát béreljenek.

Takáts Tamás (Dirty) Blues Band Szerkesztés 1990 elején Gál Gáborral, a Karthago egykori technikusával megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Bandet. Eleinte ketten léptek fel, Takáts énekelt és szájharmonikán játszott, Gál pedig gitározott. Az eredetileg hobbizenekarnak indult csapat hamarosan nagy népszerűségre tett szert, a zenekar számos zenésszel bővült – az első években különösen gyakoriak voltak a tagcserék. A zenekar első lemezét 1991 -ben még magánkiadásban, kazettán jelentette meg. Az 1990-es években néhány évente jelentkeztek új anyaggal, 2000 -ben pedig egy válogatásalbum látott napvilágot. A The Rolling Stones 1995 -ös magyarországi fellépése alkalmával a Dirty Blues Band-et választotta előzenekarának. A zenekar 2000. június 17-én a Petőfi Csarnokban adott nagyszabású koncerttel ünnepelte tízéves fennállását. 2008 -ban a csapat nevét vallási okokból Takáts Tamás Blues Band -re változtatták. Az együttes folyamatosan koncertezik az országban, és rendszeres fellépője zenei fesztiváloknak, többek között a Sziget Fesztiválnak is.

Zalakaros, Gyógyfürdő tér A négy napos hétvége első sztárfellépője Takács Tamás és zenekara lesz a zalakarosi forgatagban. Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, Gál Gábor gitárossal. Gyorsan kiderült, hogy több lesz a társulatból, mint hobbibanda, a kis kluboktól a legnagyobb fesztiválokig mindenhol nagy sikert aratott bluesműsoruk. 2016-ban negyedszázados jubileumát ünnepelte új albumával a Takáts Tamás Blues Band. A doboknál Tóth Károly, basszusgitáron Patyi Sándor. Fergeteges bulira készülhetünk a zalai üdülővárosban is!

(MC) – angol nyelvű 1993 – 2. (CD) 1995 – Húzom az igát (CD) 1996 – Élő blues (CD) – angol nyelvű koncertalbum 1996 – Indulok tovább (CD) 1999 – Megöl a vágy (CD) 2000 – Pocsolyába léptem – Best of Takáts Tamás Dirty Blues Band (CD) – válogatás Blues Band Szerkesztés 2008 – Ébredj fel! (CD) 2016 – Úton (CD) Díjak Szerkesztés Máté Péter-díj (2021) /megosztva a Karthago együttes tagjaival/ [2] Emberi Hang díj (2021) Jegyzetek Szerkesztés Források Szerkesztés Zenészmagazin, 1996/8. Zenészmagazin, 2000/6. A Lennon Emlékzenekar honlapja A Karthago honlapja

Textilipari szakközépiskolában érettségizett, majd egy évig járt tanítóképző főiskolára. Dolgozott a textiliparban, gépkezelőként, figuránsként a Geodéziai Vállalatnál, az MTV sportosztályán felvételvezetőként. Gyermekkorától úszott, majd vízilabdázott az FTC -ben és evezett a Csepelben. Első zenekara a Fáraó volt, majd jött a Teneaggers és a Forma 1. Ez utóbbival tette le 1977 -ben az Oszk és ORI vizsgát, ettől kezdve hivatásos zenészként élt. Már ebben az időben is koncertezett alkalmi zenekarokkal, amelyekben fellépett Dresch Mihály, Lakatos Antal, Vasvári Pál, Pálvölgyi Géza és Gárdonyi László oldalán is. 1979-től 1985-ig a Karthago frontembere volt, amivel országos ismertséget szerzett. Ezután a Senator következett, majd évekig az East együttes énekeseként működött. Számos alkalmi, tematikus (például kábítószer-ellenes) lemezen és koncerten közreműködött, emlékkoncerteken vett részt. 2002 -től tagja volt a John Lennon Emlékzenekarnak. Megrögzött ellenzője a gépzenének és 2003-tól hívő keresztény – a HIT Gyülekezet tagja.

takáts tamás blues band

Újra megnősül: titkos esküvőn veszi el kedvesét Takáts Tamás - Blikk

takáts tamás blues band site
  1. Máv elvira populáris menetrend
  2. Merevedèsi zavar gyógyszer, Indiai erekciós tabletták
  3. Takáts tamás blues band
takáts tamás blues band of brothers

2019. máj 11. 4:00 Igazi vad rocker volt Takáts Tamás, akit a magyar Jim Morrisonnak hívtak, az énekes megtért és gyökeresen megváltoztatta az életét /Fotó: Grnák László Budapest ― Takáts Tamás (62) újra boldog! A Karthago és a Takáts Tamás Blues Band énekese nemsokára megnősül, titkos esküvőn veszi el kedvesét, aki régi-új szerelemnek számít az életében. Tele a naptár fellépésekkel, de egy időben komoly anyagi gondokkal küzdött. Miért? Takáts Tamás: A túltermelés. A tehetségkutatók virágkorában ha eldobtál egy követ az utcán, biztos eltalált egy önjelölt énekest. Egy ideig őket hívták, az egykori villamosvezető vagy esztergályos elénekelte Stevie Wonder vagy az én nótámat háromszoros gá- zsiért. Aztán rájöttek, hogy ha már Stevie-t nem tudják meghívni, az eredeti Takáts jobban megéri, mint a gyorsan felfújt sztárocskák. Nincsenek sztárallűrjei, kétszer temetésen is énekelt... Takáts: Büszke is vagyok rá, hogy mindenütt megálltam a helyem! Akár a Népstadionban, akár Amerikában, Kubában, a Rolling Stones előzenekaraként, akár a temetőben.

címmel. A bő ötven perces játékidejű repertoárban tizenhárom olyan dal kapott helyet, amelyek mindegyike a zenekar tagjainak tollából született. Finom hangzás, telt gitárok, ügyes megoldások hallhatóak az albumon, melynek zenei rendezését a basszusozó Patyi Sándor vállalta magára. A "Nem elég" kellemes indítás, erős középtempós nóta. A folytatás többsége is közel ezen a fordulatszámon pörög. Természetesen, mint a sebességváltónál, itt is lehet fel- és visszakapcsolni. Nagyobb fordulatszámon pörög pl. az ironikus hangvételű "Privatizációs blues", a líráért rajongóknak pedig ott a "Száll, repül" című nóta. A muzsika mellett érdemes figyelmet szentelni a dalszövegeknek is, mert egy hiteles társadalmi kórkép bontakozik ki belőlük (pl. "Ez az a nap", "Élnem kell", "Jó, hogy nem"). Nem túl gyakori eset, hogy a címadó szám zárja az albumot, Takátsék valamiért mégis e ritka koreográfia mellett döntöttek. A középtempós nóta méltó zárása a produkciónak, de ennyi erővel kerülhetett volna a lemez elejére is.

Textilipari szakközépiskolában érettségizett, majd egy évig járt tanítóképző főiskolára. Dolgozott a textiliparban, gépkezelőként, figuránsként a Geodéziai Vállalatnál, az MTV sportosztályán felvételvezetőként. Gyermekkorától úszott, majd vízilabdázott az FTC-ben. 1977 óta hivatásos zenész. Korai zenekarai a Fáraó, a Teneagger és a Forma 1 voltak. 1979-ben lett tagja a Karthago együttesnek, mellyel első lemezfelvételét készítette. A csapat 1985-ben feloszlott, bár később többször újra összeállt egy-egy közös koncert erejéig. Ezután az egy nagylemezt megért Senator tagja lett, majd évekig az East együttes énekeseként működött. Számos alkalmi, tematikus (például kábítószerellenes) lemezen és koncerten közreműködött, emlékkoncerteken vett részt. 2002-től tagja volt a John Lennon Emlékzenekarnak. Megrögzött ellenzője a gépzenének és hívő keresztény. 1990 elején Gál Gáborral, a Karthago egykori technikusával megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et. Eleinte ketten léptek fel, Takáts énekelt és szájharmonikán játszott, Gál pedig gitározott.

Textilipari szakközépiskolába járt, ért az ipari gépek szereléséhez, tanult fonni, szőni. Évtizedekig gombfóbiával küzdött, érettségijén és randevún sem viselt inget, problémája a megtérésével múlt el. A Senator és az East zenekarok tagja volt, 40 éve a Karthago énekese, 29 éve Gál Gábor gitárossal megalapította a Takáts Tamás Dirty Blues Bandet, aminek tavaly Az úton címmel, 12 új dallal jelent meg a hetedik lemeze. Kar­thago Takáts Tamás Takáts Tamás Blues Band Házasodik nősülés nősül feleségül vesz megnősül boldog rocker szerelem apaság karrier Blikk extra