Wass Albert Hangoskönyv – Árpi Blogja: Wass Albert - Hagyaték (Hangoskönyv)

Fri, 22 Jul 2022 22:26:02 +0000

századi skóciai szénbányászok viszontagságok tarkította életét mutatja be. Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame hangoskönyv Párizs talán legismertebb helyén játszódik ez a könyv, melynek főszereplője a csúf Quasimodo, aki már gyerekkora óta púpos. Az árva harangozó életének egy rövidke részletét ismerhetjük meg a könyvön keresztül. Stendhal: A pármai kolostor Stendhal a Vörös és fekete után második legismertebb művét mindössze 52 nap alatt írta meg. Az 1839-ben megjelent regény főszereplője egy dúsgazdag olasz márki kisebbik fia, Fabrizio del Dongo, aki huszár szeretne lenni Napóleon seregében, de végül pap válik belőle. Henryk Sienkiewicz: Quo vadis hangoskönyv A Quo Vadis a lengyel író leghíresebb regénye, amely hamar világsikereket ért el. Helyszíne az ókori Róma, a kiszámíthatatlanságáről és őrültségéről hírhedt Nero császár uralkodása alatti időszak. William Shakespeare: Rómeó és Júlia hangoskönyv Shakespeare legismertebb színműve, mely azóta is nagy hatással van az irodalomra és számtalan feldolgozást kapott.

Árpi blogja: WASS Albert - HAGYATÉK (Hangoskönyv)

wass albert hangoskönyv youtube

Az archaikus élet...

Oldalak

Örökösök - Wass Albert díszkiadás 35. Wass Albert A kötet az emigrációban született prózai írásoknak azokat a darabjait tartalmazza, amelyek esetében megállapítható volt az első közlés időpontja és helye, s amelyek többnyire korabeli nyugati magyar nyelvű folyóiratokban, évkönyvekben jelentek meg.

Wass Albert - Könyvei / Bookline - 1. oldal

  1. Vásárlás: Könyvek - Árak összehasonlítása, Könyvek boltok, olcsó ár, akciós Könyvek
  2. Számlázó Program Bejelentése A Nav Felé
  3. Wass albert hangoskönyv english
  4. Wass albert - Könyv - árak, akciók, vásárlás olcsón - Vatera.hu
  5. Wass Albert - Könyvei / Bookline - 1. oldal

Ez a medve olyan kíváncsi volt ám, hogy nem akart tanulni sem apjától, sem anyjától, hanem saját szemével kívánt látni m... Szerző: Wass Albert Kiadó: Erdélyi Szalon Kiadó Kiadás éve: 2019. november Oldalszám: 436 ISBN: 9786158121859 Sorozat: Wass Albert Művei Kötetben meg nem jelent írások 1963-1992. Wass... 3 633 Ft-tól 10 ajánlat Szerző: Wass Albert Kiadó: Erdélyi Szalon Kft. Oldalak száma: 316 Megjelenés: 2021. július Kötés: Keménytáblás Az amerikai emigráció legmagyarabb írójának, az Erdélyi Szépmíves Céh... Táncos Csuda Mózsi kalandjai Erdély visszacsatolásakor kezdődnek, a katonaságnál folytatódnak s a háborús megpróbáltatások után - a hegylakó népek ősi türelmével - várt és a tavaszi... Szerző: Wass Albert Kiadó: Erdélyi Szalon Kft. Oldalak száma: 356 Megjelenés: 2021. július Kötés: Keménytáblás Az amerikai emigráció legmagyarabb írójának, az Erdélyi Szépmíves Céh... Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat.

Tovább Kicsike lángok a magyar éjszakában Kötetben meg nem jelent írások 1963-1992 Wass Albert emigrációban töltött évtizedeinek summázata e különleges kötet, mely három évtized közéleti eseményeit rögzíti. Az amerikai kitaszítottságban-lét különleges feladatot rótt Wass Albertre, aki lármafaként emelt szót az erdélyi kisebbségi helyzet tarthatatlansága ellen, mindazon igazságtalanságokért, amelyek az erdélyi magyarokat érték az újkori Romániában. Abban az Amerikában, ahol senki sem tud semmit Európa történelméről, ahol nem értik az európai gondolkodást-mentalitást, ahol a politika csak marketing, melyben a látványos-hangzatos ígérgetések semmit sem érnek a valóságban, Wilsontól kezdve Kissingerig. Erdély magyar föld Kötetben meg nem jelent írások 1925-1945 Wass Albert Kétszeresen is irodalmi szenzáció a kötetben kiadatlan Wass Albert-írások publikálása: egyrészt a két világháború közötti időszak lenyomata, szám szerint mintegy félszáz darab, másrészről pedig a jelen kötet az életműsorozat új kiadásának nyitódarabja, hiszen a revideált, az első közlésekkel és gépiratokkal összevetett, valamint újrafordított kötetek kiadása hiánypótló (de el nem késett) vállalkozás a hányatott sorsú kiadások zavaros évtizedei után.

Azért, mert a fiai meghaltak. De amikor látta, hogy egy evező... Vérszerződés ""Eljött az ideje, hogy visszaszerezzük örökségünket, Atilla földjét. Úgy kívánja a törvény, hogy közös vezért válasszon magának a nemzet... 1 275 Ft Eredeti ár: 1 500 Ft A két összetartozó regény egy kötetben jelenik meg a díszkiadás negyedik köteteként. Az 1940-ben írt Jönnek! azt a két hetet öleli fel, a... 3 817 Ft Eredeti ár: 4 490 Ft Raktáron 15 pont 1 - 2 munkanap Wass Albert Németországban töltött évei alatt írta kisfiainak 1946-ban a Tavak könyvét és 1947-ben az Erdők könyvét. A Tavak és Erdők mes... Erdély magyar föld Erdélyi Szalon-IAT Kiadó, 2021 Kétszeresen is irodalmi szenzáció a kötetben kiadatlan Wass Albert-írások publikálása: egyrészt a két világháború közötti időszak lenyoma... Az almafa kivirágzik A kötet első sorban azokat az emigrációban írt, hagyatékban maradt és megőrzött elbeszéléseket, novellákat, karcolatokat, emlékezéseket g... Mese az erdőről Kráter Műhely Egyesület, 2005 Olvasni tanuló gyermekek számára ajánljuk Wass Albert Erdők könyve című képeskönyv sorozatát.

Aszlányi Károly: Aludni is tilos Aszlányi Aludni is tilos című könyve egy kemény társadalomkritika, amely ugyan nem most íródott, mégis ma is teljesen megállja a helyét. Főszereplője Flórián egy kettéhasadt személyiség, a munkanélküli mérnők és a frissen hajléktalanná vált szegény fiatalember. Rejtő Jenő: A boszorkánymester Egy remek Rejtő regény, ami rendhagyó módon nem légiós, vadnyugati témákat dolgoz fel hanem nagyrészt egy budai szanatóriumban játszódik. Aki kizárólag Rejtő légós regényeit kedveli, annak elsőre szokatlan lehet a könyv, de csalódni természetesen nem fogunk. Aszlányi Károly: Hét pofon Humoros, gyorsan olvasható vagy hallgatható regény, melynek megírását sokáig halogatta az író de végül beadta a derekát. Röviden összefoglalva egy Ludas Matyi jellegű történet melyben a szegény ember bosszút áll a gazdagokon. Jenei András: Az enyém Nagyon érdekes írás hangoskönyv formájában Jenei Andrástól, az életének abból a szakaszából amikor elvesztette látását. Rendkívül tanulságos írás mind az egészségeseknek, mind a valamilyen betegséggel küzdőknek.

Maderspach Viktor: Menekülésem Erdélyből Maderspach Viktor Menekülésem Erdélyből című műve gyakorlatilag egy háborús dokumentum akciódús kalandregény stílusába csomagolva. Megdöbbentő írás az első világháborút követő évekről, a megszállt Erdélyről. Valerij Jakovlevics Brjuszov: A Csillag Sziklaorma hangoskönyv Valerij Jakovlevics Brjuszov szovjet író által megírt A Csillag Sziklaorma című sci-fi regény, a stílus rajongóinak egy igazi ínyenc falat. Stílusát tekintve egy útinapló, amit a társadalomból kitaszított főhősünk ír meg a Szaharai kalandjáról. Jules Verne: Az ostromzáron át Az 1800-as évek második felének derekán járunk. Ox doktor kísérletei és a gyümölcsök irreális méretűvé való növekedése között többen összefüggést vélnek felfedezni. August Strindberg: Egyedül Azon olvasók számára, akik szeretik a modern regényt, minden bizonnyal nagy hatású olvasmány lesz az Egyedül. Strindberg mindenkor drámaíróként aposztrofálta magát, így prózai művei sajnos igencsak elhalványulnak darabjai mellett.

Az értesítés szerint "Ezeknek egyik feladata az, hogy engem eltegyenek láb alól" – írta Wass Albert. Műveit itthon csak a rendszerváltás óta jelentetik meg, korábban szinte ismeretlen volt. ( 7)